Voskuilerweg 49B, Woudenberg +31 85 4848136

Internetverbindingen

TCIP is de leverancier voor uw internetverbinding. Wij kunnen u een viertal verbindingen leveren: ADSL, SDSL, glasvezel- of straalverbinding. Welke verbinding geschikt is voor uw bedrijf, is geheel afhankelijk van uw behoeften.

ADSL verbinding
Een ADSL internetverbinding is de meest bekende internetverbinding. ADSL wordt gestuurd door uw telefoonlijn, hierdoor is deze methode erg geschikt om als communicatielijn te gebruiken. Telefonie is al jaren bedoeld om te communiceren tussen twee locaties. Hierdoor zijn ADSL verbindingen bij normaal gebruik erg snel. ADSL kunt u, afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale, gebruiken tot vijftien internetgebruikers.

SDSL verbinding
Een SDSL verbinding verschilt niet veel van de veel bekendere ADSL verbinding. SDSL wordt ook over een telefoonlijn gestuurd. Het verschil is dat de bandbreedte van SDSL een stuk groter is, hierdoor kunnen hogere snelheden worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat tot dertig werknemers tegelijkertijd van het internet gebruik kunnen maken, SDSL is geschikt voor MKB- bedrijven welke afhankelijk zijn van communicatie.

Glasvezelverbinding
Glasvezel is de meest begeerde verbinding door bedrijven. Momenteel is glasvezel nog erg kostbaar, omdat er nog niet overal glasvezelbekabeling in de grond ligt. Het aanvragen van een glasvezelverbinding vraagt daarom vaak om een investering omdat de kabel op veel plaatsen nog moet worden aangelegd. Het voordeel van glasvezel is dat de upload (versturen) gelijk staat aan de download (ontvangen) snelheid. Glasvezel kunt u gebruiken voor alle internettoepassingen die u denkt nodig te hebben.

Straalverbinding
Een straalverbinding is een soort radioverbinding tussen twee antennes die de data overdragen. De antennes zijn op elkaar gericht. Een straalverbinding is een alternatief voor een ADSL/SDSL en/of glasvezelverbinding. Er moet vrij zicht zijn tussen de twee antennes. Door de kromming van het aardoppervlak is het maximale bereik beperkt tot ongeveer 75 kilometer. Naast vaste straalverbindingen kunnen ook tijdelijke straalverbindingen worden opgezet, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een evenement. Tot de mogelijkheid behoren oplossingen voor het ZZP / MKB tot grote bedrijven. Draadloze verbindingen met een snelheid van glasvezel meer dan 1 GB per/seconde en dat over afstanden van 10 meter tot 75 KM; TCIP kan het allemaal voor u realiseren. Daar waar de gemiddelde doorlooptijd van glasvezel al gauw 10 weken is, is een verbinding door de lucht binnen enkele dagen leverbaar. Niet alleen de snelheid is bepalend maar ook de kosten zijn vaak interessanter dan het aanleggen van een glasvezel verbinding.

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden en de beste oplossing voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 085-4848136 of stuur een mail.